Forside

K A B – informerer.                                                                          November  2002.

 

Indboforsikring er vigtig

Du kan komme slemt i knibe uden en forsikring

 

I KAB og boligorganisationerne oplever vi desværre, at nogle familier kommer i en frygtelig situation på grund af en brand eller vandskade i ejendommen. De mister i værste fald alle deres ejendele - møbler, tøj, tv - alt.

Bagefter siger de: "Vi har ikke tænkt på forsikring" eller "Vi troede ikke, at det kunne ramme os." Det er en ulykkelig situation, og derfor stiller vi dig dette vigtige spørgsmål:

Er du og din husstand dækket ind  med en familieforsikring (indbo-forsikring)?

Hvis ja:

Det er klogt, du har en forsikring, der bl.a. dækker dit indbo (ejendele) og sikre dig økonomisk hjælp til midlertidig genhusning, såfremt dit indbo ødelægges som følge af en skade på bygningen.

Hvis nej:

Pas på! Det kan gå helt galt.

- Du kan ikke få erstatning, hvis dine ting skades eller stjæles.

- Du kan ikke få dækket dine udgifter til genhusning, hvis dit indbo skades og din bolig samtidig bliver ubeboelig.

Alt for mange er ikke dækket

Hver 10. husstand i Danmark mangler en forsikring, der dækker indbo, og i udlejningsejendomme er det normalt endnu flere, der mangler.

Hvert år oplever beboere i udlejningsboliger, at der sker noget uventet og ubehageligt i deres ejendom. Det kan bl.a. være:

- Indbrud og tyveri                                                                                           - Brand                                                                                                            - Større vandskader                                                                                         - Hærværk                                                                                                       - Skader efter stormvejr

Bygningen i sig selv er altid forsikret af boligselskabet (organisationen) med KAB som administrator. Derimod er det dit ansvar at sikre dine private ejendele.

Et eksempel:

Der opstår en brand i en bolig i en etageejendom. Brandvæsnet rykker ud. Din bolig rammes af store vandskader. Alt er vådt, og din bolig vil være ubeboelig i nogle uger. Den skal nu tørre ud, have nye gulve og males. Du kan ikke bo der i et par uger. Hvad så?

- Din egen forsikring skal dække vandskader på dit indbo.                               - Din egen forsikring skal dække udgifter til en midlertidig bolig, når dit indbo er blevet skadet.

 

 

 

Fakta om familieforsikring

(indbo, ansvar og retshjælp)

 

Hvem er dækket?

- Alle husstandens medlemmer (tilmeldt folkeregistret på adressen).                   - Børn er dækket, mens de bor hjemme.                                                           - Børn under 21 år, som bor ude, er normalt dækket, når de bor alene. 

Hvad er en familieforsikring?

En familieforsikring vil give dig og din husstand en god sikkerhed, fordi den består af:

1. En indboforsikring, der dækker, hvis dine/husstandens private ejendele bliver stjålet, ramt af en vandskade, brænder eller ødelægges ved hærværk.

2. En ansvarsforsikring, der dækker, hvis du eller et andet familiemedlem i husstanden ved uagtsomhed er skyld i en skade på andres ting eller på andre personer (ved en ulykke i bil/på motorcykel er det dog køretøjets lovpligtige ansvarsforsikring, som skal dække).

3. En retshjælpsforsikring.

Du skal fastsætte forsikringssummen

En tommelfingerregel siger, at du skal være forsikret for et beløb, der svare til den samlede værdi af dine ejendele.

Sæt fokus på dækning ved tyveri

Langt de fleste får brug for deres familieforsikring efter et tyveri. Læs derfor ekstra godt i forsikringspolicen om betingelserne på dette punkt. Dækker forsikringen f.eks. ved indbrud og tyveri i din bil, kælderrum, pulterrum m.m?

Du kan vælge ekstra dækning

Du kender bedst dit behov for udvidet forsikring. En god idè, hvis man har mange kostbare el-apparater, er en el-skade forsikring. Det gælder f.eks. hvis man har en del computerudstyr.

Et sidste råd om forsikringer

Læs alle forsikringsbetingelserne, før du tegner forsikringer og i hvert fald senest, når du modtager policen (forsikringsaftalen) fra forsikringsselskabet. Du har 14 dages fortrydelsesret.

Til sidst

Held og lykke med at sikre din husstand. Forhåbentlig kommer du ikke ud for skader, hærværk eller tyveri i din bolig. Men skulle du gøre det, så er det godt at have en forsikring. Det er op til dig

Yderligere oplysninger om familieforsikring fås hos alle forsikringsselskaber (som du kan finde i telefonfagbogen "De gule sider" fra TDC).

Du er velkommen til at rette henvendelse til Forsikringsoplysningen, hvis du har spørgsmål generelt om familieforsikring:

Telefon:  33 43 55 00                                                                                      E-mail:   fo@forsikringenshus.dk                                                                      Internet: www.forsikringsoplysningen.dk

 

 

 

 

 

Forside